Victron Blue Smart Acculader 12/25 IP67 (1+Si)

Artikelnr:
8593
Verpakkingseenheid: 
1

Afmetingen

Lengte: 
6,50 cm
Breedte: 
21,90 cm
Hoogte: 
9,90 cm
Gewicht: 
2,40 kg

Vermogen en energie

Aansluitspanning Min.: 
230,0 V
Uitgangsspanning: 
12,0 V

Kleur: 
Victron blauw

Bekabeling

Kabellengte: 
150 cm

BlueSmart IP67-Lader 12V 25A (1+Si) Waterproof voorzien van startonderbreker-aansluiting en CEE 7/7 stekker*

De Blue Smart IP67-lader Waterproof is een professionele waterbestendige acculader met ingebouwde Bluetooth geschikt voor ruwe omstandigheden. Deze 25A acculader (1+Si) is voorzien van een startonderbreker-functie en volledig waterdicht en bestand tegen water, stof en chemicaliën. De startonderbreker-functie voorkomt dat een voertuig kan worden gestart voordat de acculader is losgekoppeld. Daarmee is deze lader geschikt voor 12V accusystemen (Lood en Lithium) met een accucapaciteit tussen de 125Ah en 250Ah. De Blue Smart IP67-lader Waterproof kan worden gebruikt voor apparaten in uw werkplaats en voor motorvoertuigen, zoals (klassieke) auto's, motoren, boten en campers.

* CEE 7/7 is een ronde geaarde contourstekker voor Schuko stopcontacten die wordt gebruikt voor geaarde apparaten. Aan de contactstop zitten twee ronde pennen met een doorsnee van 4,8 mm, een lengte van 19 mm en een hart-tot-hartafstand van eveneens 19 mm. Deze stekker kan worden gebruikt in alle landen waarvan de stopcontactnormen zijn gebaseerd op CEE 7/3 of CEE 7/5. De rating is maximaal 16 A.

De accu wordt slim opgeladen...voor een perfecte conditie
Het uit zeven stappen bestaande laadalgoritme haalt het beste uit uw accu. De lader voorziet de accu van het vermogen dat deze nodig heeft, houdt hem in goede conditie en zorgt voor betere prestaties...en een langere levensduur.

Startonderbreking
De lader beschikt over een schakeldraad (oranje) waarmee een startonderbreker kan worden gerealiseerd doormiddel van een relais. De schakeldraad is actief op het moment dat de stekker in het stopcontact zit, op deze manier kun je nooit wegrijden terwijl de accu nog geladen wordt!

Herstel van diep ontladen 'dode' accu's
In tegenstelling tot andere merken probeert de Blue Smart IP67-lader Waterproof om een diep ontladen accu opnieuw op te laden door deze geforceerd met een lage spanning op te laden. Het normale opladen wordt dan hervat zodra er voldoende spanning aanwezig is op de accu-aansluitingen.

Controle van de accustatus op afstand
De Blue Smart IP67 Waterproof is voorzien van ingebouwde Bluetooth, zodat de status van de lader en de accu kan worden gecontroleerd op een smartphone, tablet of laptop. Alle instellingen van de lader kunnen worden geconfigureerd met de VictronConnect-app.

Bluetooth Smart ingeschakeld
De Blue Smart IP67 acculader is de draadloze oplossing om de spanning en stroom in de gaten te houden, om de instellingen te wijzigen en om de acculader te updaten als nieuwe eigenschappen beschikbaar worden. Met Bluetooth wordt de functionaliteit van de IP67 acculader vergroot en is deze soortgelijk aan die van de acculaders IP22 en IP65.

Volledig ingekapseld: waterdicht, schokbestendig en beveiligd tegen ontsteking
Water, olie of vuil kunnen geen schade toebrengen aan de Blue Smart IP67 acculader. De behuizing is gemaakt van gegoten aluminium en de elektronica is in hars gegoten.

De hoogste efficiëntie ooit!
Een nieuwe norm voor de industrie: met een efficiëntie van 92% of meer verspillen deze acculaders drie tot vier keer minder. Bovendien daalt het stroomverbruik wanneer de accu volledig is geladen tot minder dan één watt, ongeveer vijf tot tien keer beter dan de industrienorm.

Adaptief 5-traps laadalgoritme
De Blue Smart acculader is voorzien van een door een microprocessor gestuurd adaptief accubeheer. De adaptieve functie optimaliseert automatische het laadproces afhankelijk van hoe de accu wordt gebruikt. Het vijftraps adaptief intelligent laadalgoritme verzorgd het laden met een algoritme van bulklading, absorptielading, herconditionering, druppellading en opslag.

Laadt ook lithium-ion (LiFePO₄) accu's op
LiFePO₄-accu's worden opgeladen met een eenvoudig algoritme van bulklading, absorptielading, druppellading.

Opslag-modus: Minder onderhoud en veroudering als de accu niet wordt gebruikt
De opslag-modus wordt geactiveerd als de accu gedurende 24 uur niet wordt ontladen. In dat geval wordt de drijfspanning verminderd tot 2,2 V/cel (13,2 V voor 12V-accu) om gasvorming en corrosie van de positieve platen te minimaliseren. Eén keer per week wordt de spanning opnieuw verhoogd tot absorptieniveau om de accu weer 'bij te laden'. Dit voorkomt stratificatie van het elektrolyt en sulfatering, de hoofdoorzaak van voortijdig falen van de accu.

Beschermd tegen oververhitting
Kan worden gebruikt in een warme omgeving zoals een machinekamer. De uitgangsstroom neemt af als de temperatuur tot 60 ºC stijgt, maar de lader valt niet uit.

Twee leds voor statusindicatie
Gele LED: bulklading (snel knipperend), absorptielading (langzaam knipperend), druppellading (brandt permanent), opslaglading (uit)
Groene LED: stroom aan.

Documenten