BBA Automatische 12V omschakeling (1x)

Artikelnr:
8517
Verpakkingseenheid: 
1

Afmetingen

Lengte: 
11,00 cm
Breedte: 
8,00 cm
Hoogte: 
4,00 cm

Vermogen en energie

Aansluitspanning Min.: 
13,8 V
Uitgangsspanning: 
13,8 V
Stroomverbruik: 
10,00 A

Kleur: 
zwart

Automatische 12V omschakeling met onderspanning beveiliging voor accu met Reset knop.
Deze automatische omschakelaar voor 12V is uitgerust met een beveiliging tegen onderspanning van de accu, zodat de accu bij een spanning van ongeveer 10,5V en een belastingstroom van ongeveer 2A wordt afgeschakeld. Bij een hogere stroomsterkte zal de beveiliging bij ongeveer 11,5V afslaan.
Hierdoor wordt de accu tegen diep ontladen beschermd.
Het is mogelijk, bij uitschakeling door te lage accuspanning, om de rode (Reset) toets op de automatische omschakelaar in te drukken en vast te houden, zodat toch nog even spanning van de accu kan worden betrokken.
Als de accu weer voldoende is opgeladen zet je de accuspanning weer op het systeem door de rode toets éénmaal in te drukken.
Als je van de omvormer terugschakelt naar de accu, is het wel noodzakelijk dat de rode toets op de omschakelaar éénmaal wordt ingedrukt. Hierdoor wordt de beveiliging van het accucircuit ingeschakeld.
D.m.v. de rode LED’s op de automatische omschakelaar, is te zien of alles naar behoren werkt.
Als er drie LED’s branden, is de accuspanning aanwezig, maar ook de spanning van de omvormer. Waarbij de omvormer altijd voorrang krijgt op de accu, zodat de accu niet belast wordt door de verbruikers.
Wanneer alleen de accu wordt gebruikt en de onderspanning beveiliging treedt in werking, doven alle LED’s op de automatische omschakelaar.