Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/17 (1)

BBAtechniek - Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/17 (1)
BBAtechniek - Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/17 (1)
BBAtechniek - Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/17 (1)
BBAtechniek - Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/17 (1)
BBAtechniek - Victron Blue Smart IP67 Acculader 12/17 (1)
Artikelnr
38324
Verpakkingseenheid
1
CEE 7/ voor Lood + Lithium

Afmetingen

Lengte
6,50 cm
Breedte
21,90 cm
Hoogte
9,90 cm
Gewicht
2,40 kg

Vermogen en energie

Aansluitspanning Min.
180,00 V
Aansluitspanning Max.
265,00 V
Uitgangsstroom
17,00 A
Accucapaciteit
85170,00 Ah

Kleur
Victron blauw

BlueSmart IP67-Lader 12V 17A (1) Waterproof voorzien van een CEE 7/7 stekker*

De Blue Smart IP67-lader Waterproof is een professionele waterbestendige acculader met ingebouwde Bluetooth geschikt voor ruwe omstandigheden. Deze 17A acculader (1) is volledig waterdicht en bestand tegen water, stof en chemicaliën. Daarmee is deze lader geschikt voor 12V accusystemen met een accucapaciteit tussen de 85Ah en 170Ah. De Blue Smart IP67-lader Waterproof kan worden gebruikt voor apparaten in uw werkplaats en voor motorvoertuigen, zoals (klassieke) auto's, motoren, boten en campers.

Download de VictronConnect app via de QR code in de laatste foto.

* CEE 7/7 is een ronde geaarde contourstekker voor Schuko stopcontacten die wordt gebruikt voor geaarde apparaten. Aan de contactstop zitten twee ronde pennen met een doorsnee van 4,8 mm, een lengte van 19 mm en een hart-tot-hartafstand van eveneens 19 mm. Deze stekker kan worden gebruikt in alle landen waarvan de stopcontactnormen zijn gebaseerd op CEE 7/3 of CEE 7/5. De rating is maximaal 16 A.

De Victron BlueSmart IP67 12V 17A (1) waterbestendige acculader CEE 7/7 is bedoeld voor het laden van 12V accusystemen vanuit 230VAC. De laadstroom van deze lader is 17A volgens een vijftraps adaptief intelligent laadalgoritme, waarmee 12V accusystemen met een accucapaciteit tussen de 85Ah en 170Ah geladen kunnen worden. De lader is voorzien van een ronde CEE 7/7 contourstekker voor Schuko stopcontacten. Alle modellen hebben een gegoten aluminium behuizing met in hars gegoten elektronica, zodat water, vuil en olie geen schade kunnen veroorzaken. Het robuuste waterdichte, schokvaste en brandveilige ontwerp zorgt ervoor dat deze Blue Smart IP67 acculaders gebruikt kunnen worden in vele omgevingen, zoals een autostalling, scheepswerf, jachthaven, camping of voor racewedstrijden.

De accu wordt slim opgeladen...voor een perfecte conditie
Het uit zeven stappen bestaande laadalgoritme haalt het beste uit uw accu. De lader voorziet de accu van het vermogen dat deze nodig heeft, houdt hem in goede conditie en zorgt voor betere prestaties...en een langere levensduur.

Herstel van diep ontladen 'dode' accu's
In tegenstelling tot andere merken probeert de Blue Smart IP67-lader Waterproof om een diep ontladen accu opnieuw op te laden door deze geforceerd met een lage spanning op te laden. Het normale opladen wordt dan hervat zodra er voldoende spanning aanwezig is op de accu-aansluitingen.

Controle van de accustatus op afstand
De Blue Smart IP67 Waterproof is voorzien van ingebouwde Bluetooth, zodat de status van de lader en de accu kan worden gecontroleerd op een smartphone, tablet of laptop. Alle instellingen van de lader kunnen worden geconfigureerd met de VictronConnect-app.

Bluetooth Smart ingeschakeld
De Blue Smart IP67 acculader is de draadloze oplossing om de spanning en stroom in de gaten te houden, om de instellingen te wijzigen en om de acculader te updaten als nieuwe eigenschappen beschikbaar worden. Met Bluetooth wordt de functionaliteit van de IP67 acculader vergroot en is deze soortgelijk aan die van de acculaders IP22 en IP65.

Volledig ingekapseld: waterdicht, schokbestendig en beveiligd tegen ontsteking
Water, olie of vuil kunnen geen schade toebrengen aan de Blue Smart IP67 acculader. De behuizing is gemaakt van gegoten aluminium en de elektronica is in hars gegoten.

De hoogste efficiëntie ooit!
Een nieuwe norm voor de industrie: met een efficiëntie van 92% of meer verspillen deze acculaders drie tot vier keer minder. Bovendien daalt het stroomverbruik wanneer de accu volledig is geladen tot minder dan één watt, ongeveer vijf tot tien keer beter dan de industrienorm.

Adaptief 5-traps laadalgoritme
De Blue Smart acculader is voorzien van een door een microprocessor gestuurd adaptief accubeheer. De adaptieve functie optimaliseert automatische het laadproces afhankelijk van hoe de accu wordt gebruikt. Het vijftraps adaptief intelligent laadalgoritme verzorgd het laden met een algoritme van bulklading, absorptielading, herconditionering, druppellading en opslag.

Laadt ook lithium-ion (LiFePO₄) accu's op
LiFePO₄-accu's worden opgeladen met een eenvoudig algoritme van bulklading, absorptielading, druppellading.

Opslag-modus: Minder onderhoud en veroudering als de accu niet wordt gebruikt
De opslag-modus wordt geactiveerd als de accu gedurende 24 uur niet wordt ontladen. In dat geval wordt de drijfspanning verminderd tot 2,2 V/cel (13,2 V voor 12V-accu) om gasvorming en corrosie van de positieve platen te minimaliseren. Eén keer per week wordt de spanning opnieuw verhoogd tot absorptieniveau om de accu weer 'bij te laden'. Dit voorkomt stratificatie van het elektrolyt en sulfatering, de hoofdoorzaak van voortijdig falen van de accu.

Beschermd tegen oververhitting
Kan worden gebruikt in een warme omgeving zoals een machinekamer. De uitgangsstroom neemt af als de temperatuur tot 60 ºC stijgt, maar de lader valt niet uit.

Twee leds voor statusindicatie
Gele LED: bulklading (snel knipperend), absorptielading (langzaam knipperend), druppellading (brandt permanent), opslaglading (uit)
Groene LED: stroom aan.